marți, 12 ianuarie 2010

Partia Magherus Toplita

     In prima Marti dupa revelion ne-am adunat 3 prieteni, eu Silviu si Marius sa mergem la schi. Ne-am facut noi un plan, sa incercam mai intai partia de schi de la Toplita si daca nu gasim zapada sa mergem la partia de schi de la Bucin. Am avut noroc, partia era ok, doar primul teleschi de la partia destinata schiorilor mai avansati era functional, dar asta nu conta deoarece de sus ai acces la amandoua partii. Schiuri aveam toti, clapari numai eu si Marius nu aveam, asa ca a trebuit sa inchiriem de acolo, la un pret destul de ok, 15 Lei pe zi. Pana la urma Marius a trebuit sa isi inchirieze si schiuri deoarece erau prea mari claparii si nu intrau in sistemu de prindere de la schiuri, o distractie de inca 20 Lei pe schiuri si bete.



     Silviu si-a luat abonament pe intreaga zi (40 Lei) pentru teleschi, el fiind singuru care se stia da. Noi am luat cate 10 urcari fiecare (2 Lei urcarea) stiind ca mare lucru nu vom face.



     Partia pentru incepatori era destul de ok cu mici zone de pamant pe alocuri, cea de avansati avea un strat mai gros de zapada datorita tunurilor de zapada dar si datorita numarului mai mic de schiori care o frecventau.


     Si incepe prapadu.


     Plugu e sfant, cel putin asa mi-a zis Silviu.


     Joc de glezna.
 
    
     Cine i-si permite i-si ia un antrenor de schi, cine nu... cheama un prieten.
 
 
     A fost interesant, am cazut de cateva ori pe partie, am scapat cablu de la teleschi de doua ori,  m-au durut articulatiile de la genunchi vreo 4 zile.
     Frumos, Frumos, cel mai mult mi-a placut ca a fost zapada si a fost rece, -7 grade C, ce poti sa mai zici?... La mai mare !!!

2 comentarii:

  1. un schior ce era p'acol'16 ianuarie 2010 la 11:31

    Un pic de reclama la partie nu ne strica. Nu e exclus sa fi fost si eu pe partie la ora aia. Teleschiul de pe cea usoara e pornit cand apare coada la celalalt, pt decongestionare. Altfel nu are rost. In zona se poate si caza. La Bucin e mai mica partia si serpentinele daca au zapada sunt grele. Abonamentul merita daca stai o zi pe partie, in 20 de ture ai scos malaiu' dat. Teleschiurile pot fi si reglate in 2,3 trepte de viteza, cand e aglomerat, dar incepatorii risca sa cada mai usor de pe el. Din pacate, nu mai e zapada ca pe vremuri, cand juma' de metru ningea frecvent. Partia mai dificila are si nocturna. Pt a sti daca se schiaza, sunt numerele pe net si sunati; vin multi bistriteni si mureseni in zona, e pacat sa bati drumu' degeaba. Cand e zapada mare (cam rar in ultimii ani) se poate face si schi de tura prin padurile din jur. Trebuie atentie in cazul asta la animalele salbatice. Frumoase pozele. Toate bune.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mersi de completari, am sa pun si site-ul de la partie pe blog, sa stie lumea.

    RăspundețiȘtergere